Over ons

Geschiedenis

De “A-Ploeg” is een loopgroep die reeds lang geleden is ontstaan uit een toen florerende judoclub. John Fennell was in 1964 de oprichter van deze judoclub “Chian Sport”. Deze naam werd al snel een begrip in Nederland, België en Duitsland. Voor meer duur en kracht (ausdauer) zijn de sporters (judoka’s) ook buiten gaan trainen. Hiervoor was het Limburgse heuvelland uitstekend geschikt. De heuvels en bossen waren in directe omgeving van de dojo op 5 minuten loopafstand. Deze krachttrainingen buiten wierpen al gauw hun vruchten af in de vorm van vele overwinningen door de in den lande inmiddels gevreesde “A-Ploeg” van Chian Sport.
 
De trainers van het eerste uur waren Ton Teelen en John Fennell.
 
Judo heeft in de loop der jaren aan populariteit moeten inboeten. Alleen het lopen en de (kracht)training in de heuvels is blijven bestaan.
De “A-Ploeg” bestaat nog steeds, ten minste de naam. Nog altijd gaan er oud-judoka’s aangevuld met  enthousiaste dames en heren lopers, over de velden en de heuvels van het Limburgse heuvelland.
De training is een mix van duurloop en kracht. Elke heuvel heeft voor de loper aan de top weer zijn eigen meet.
De vele parcoursen hebben in de loop der jaren een eigen naam gekregen, zoals onder andere de Ho-Chi-Minh, Hel van Fennell, Danikerbosloop, Tora Bora, de Torenloop, en meer. Dit alles is geïnspireerd door het heuvelland.
 
Van oudsher is er in de “A-Ploeg” een wisselwerking tussen afzien en gezelligheid.

Verkleid renne 2022
Verkleid renne 2022

Privacy

Wat registreren we:
 
Voor de ledenadministratie registreren wij van de leden de naam, het adres, de geboortedatum, een telefoonnummer en het e-mail adres.
Verder hebben we door acties en activiteiten ook de kledingmaten van de leden en de namen van de partners ontvangen. Vanzelfsprekend registreren we ook de status van de contributie betalingen.
Op de internetsite staan foto’s en verslagen van activiteiten. De foto’s blijven eigendom van degene die de foto’s gemaakt heeft. Leden kunnen verzoeken bepaalde foto’s van de site te laten verwijderen.
 
Wat doen we met de gegevens:
 
Persoonsgegevens worden niet verstrekt ook niet aan leden, behalve individuele gegevens voor speciale gebeurtenissen.
Voor het inschrijven van (sport)activiteiten, waar leden zich voor hebben aangemeld, kan/zal de administratie de naam, het adres, de geboortedatum, het e-mail adres en mogelijk de kledingmaat verstrekken. De ontvangende organisatie heeft zijn eigen privacy regels.
Organisaties van loop wedstrijden gebruiken de e-mail adressen vaak voor verdere mailings.
Wat vrij toegankelijk is voor de leden zijn de namen en de e-mail adressen. Er is voor gekozen geen ledenlijst op de internet site te plaatsen, waardoor de site volledig publiekelijk toegankelijk kan zijn.
Voor zaken waarbij (meerdere) leden van de A-Ploeg zijn betrokken, maar die niet door de A-Ploeg worden georganiseerd, kan de A-Ploeg geen verantwoordelijkheid nemen. Denk hier met name aan privacy van social media.”

Scroll naar boven