SM loop zaterdag 28 december 2019

De organisatie van de SM loop had voor de editie van 2019 een noviteit in petto voor de deelnemers aan de halve marathon. Net zoals voor de marathon lopers was de start van de halve marathon dit jaar niet in Meerssen maar aan de bron van de Geul in het Belgische Lichtenbusch. De deelnemers werden per bus van Meerssen naar de startplaats vervoerd, waarna zij op weg konden voor halve-, hele- of ultra marathon. Voor de A Ploeg waren Kim, Suze, Harrie, Nico, Leo en Piet present om de halve marathon te lopen. Cor en Dolf hadden zich ingeschreven voor de hele marathon. Gretha uit Wageningen was eveneens present om deel te nemen aan de halve marathon. Het werd een enerverende tocht door het Belgische grensgebied. De vele stegelkes en draaipoortjes die we onderweg tegenkwamen maakten het wel lastig om in een goed ritme te komen. Voor de halve marathonlopers eindigde de loop in Camerig vanwaar ze per bus terug werden gebracht naar de Nachtegaal. De deelnemers aan de hele marathon moesten nog verder tot aan de finish in Meerssen. Gretha werd de laatste km. van de halve marathon fataal. Zij struikelde op een zeer drassig stuk langs de oever van de Geul en viel languit voorover in de modder. Na afloop kon ze er wel mee lachen.Scroll naar boven