Derde kerstdag wandeling

Onze derde kerstdag wandeling voerde dit jaar naar een voor velen onbekende regio, namelijk de Oostelijke Mijnstreek. Het bleek een verrassend mooie wandeling te zijn met start vanaf de Overste Hof vlak naast het PinkPop terrein. In het dal van de Strijthagerbeek bereikten we al snel kasteel Strijthagen met zijn vele mooi vijvers. Vervolgens staken we de N300 over naar de Cranenwijer. Hier bevindt zich het enige stuwmeer van Nederland. Na een lunchpauze in de brasserie van de onlangs prachtige gerestaureerde hoeve Nieuw Erenstein, ging het verder langs het Gaiapark naar de wijk Terwinselen. Vervolgens wachtte de klim over de Wilhelminaberg en de afdaling over de trap naast SnowWorld, waarna we de wandeling konden afsluiten met een drankje in de Overstehof.
Marij Claessen heeft een prachtige fotoreeks gemaakt die je hier kunt bekijken.
Mocht je de wandeling nog eens willen overdoen dan is een kaartje beschikbaar dat je via deze link kunt raadplegen. Voor een beschrijving van de route klik hier.

Scroll naar boven