Wijnwandeling

Het leek Nico wel een leuk idee om voor de A-ploeg een wijnwandeling en -proeverij te organiseren vanaf wijndomein de Salamander in Eyserheide waar wijnboer John Cox in 2007 zijn eerste druivenstokken heeft geplant. Aldus togen een twintigtal A-ploegleden met aanhang op zaterdagmorgen 2 november richting Eys om daar te gaan wandelen en deel te nemen aan de proeverij. Het was jammer dat Koos door een misverstand de juiste locatie niet wist te vinden en daardoor dit geslaagde evenement moest missen. Rond kwart voor elf konden we starten met de wandeling. De tocht van ruim 10 km voerde langs een vijftal wijngaarden in de omgeving van Eys en Wahlwiller. We hadden geluk dat het gedurende bijna de hele tocht droog bleef en konden genieten van het prachtige uitzicht over het Limburgse heuvelland. Na een stop bij “De tantes” in Eys met koffie en vlaai was iedereen op krachten om het laatste deel van de wandeling bergop naar de finish in Eyserheide te volbrengen. Daar werden we opgewacht door een trompettist die een aantal Limburgse volksliedjes ten gehore bracht.

Vervolgens konden we aanschuiven voor de proeverij aangekleed met lekkere hapjes. Aan het eind van de middag keerden we al of niet met een of meerdere gekochte flesjes wijn voldaan huiswaarts. Voor een foto impressie van Nico klik hier.

Scroll naar boven