1e Winterhel van Fennell

Als tegenhanger van de Hel van Fennell die altijd aan het begin van de zomervakantie wordt gehouden had Jos Daniels bedacht dat het leuk zou zijn om in december of januari een Winterhel te organiseren maar dan in tegengestelde richting. Op 21 januari was het zo ver. Deze 1e Winterhel deed zijn naam eer aan want de weersomstandigheden waren uiterst belabberd.

Hieronder een verslag van Jan Claessen.

• De 1ste Winter Hel van Fennell is een feit. Een initiatief van Jos Daniels werd opgepakt door een 17-tal lopers/loopsters.
• Bij de start werd de deelnemers een hart onder de riem gestoken door o.a. vrouw, kind en niet meelopende A-ploeg leden. Is dit betrokkenheid of niet. Kim als officieel tijdwaarneemster schoot de beide groepen weg.
• Weersomstandigheden:
De temp. was ca. 6 °C. Tegen 11:00 uur begon het te regenen. De eerste mannen op de ½ Hel bleven hierdoor redelijk droog. Tijdens de loop stak de wind zo nu en dan de kop op. De vrouw/mannen van de hele Hel kregen echter op het einde te maken met behoorlijk wat regen en kwamen dan ook verzopen binnen. Duidelijk mag zijn dat de weersomstandigheden de eerst gefinishte deelnemers niet uitnodigde om de binnenkomst van de overige deelnemers af te wachten. Zeer begrijpelijk, want een aantal van ons stonden klappertandend op het eind naar elkaar te kijken.
• Serf Widdershoven een oogje in het zeil heeft gehouden, door met zijn mountainbike de deelnemers te begeleiden. Serf zag er uit als een ………. toen hij binnen kwam.
• Op de enige drankpost (na ca. 9 km), werd gebruikt gemaakt van de warme thee. Hier stond Harry van der Varst. Weer en wind trotserend
• Bij de finish stond Kim die samen met de teruggekomen Harry v.d. Varst tot het bittere einde toe stand hielden. Regen, wind en opspelende kou trotserend. Weersgedwongen moesten zij de laatste minuten schuilen in de auto van Kim, die voor de brug geparkeerd werd.
• ’s middags is vervolgens nagekeuveld bij Kevin onder het genot van een buffet en drank. Hierbij waren zelfs onze jongste leden (Tobias en Lize) aanwezig.
• Zowel voor de hele en ½ Hel van Fennell zijn medailles uitgereikt.

Voor de volledige uitslag van deze 1e Winterhel klik op Uitslag 1ste Winter H.v.F_

Scroll naar boven