Reanimatiecursus


Op initiatief van Egbert deed op donderdag 6 april een aantal A-ploeg leden mee aan een cursus reanimatie en AED. Kevin was zo vriendelijk om hiervoor een ruimte beschikbaar te stellen in sportschool Workout in Geleen.
Onder de deskundige begeleiding van instructeur Erik Kleuskens gingen de deelnemers aan de slag met de reanimatiepoppen. Dat bleek nog flink tegen te vallen: het is hard werken om 30 borstcompressies in het vereiste tempo af te wisselen met 2 beademingen en dat een aantal minuten vol te volhouden. Nadat er genoeg geoefend was met reanimeren werd de AED gedemonstreerd en volgde nog een korte inleiding over hart- en herseninfarcten. Na ruim 2,5 uur opleiding konden de cursisten met een voldaan gevoel naar huis maar niet voordat ze aan de bar onder het genot van een drankje nog een even hadden nagepraat over de opgedane ervaringen.

Scroll naar boven