Op woensdag, vrijdag en zondag worden er looptrainingen gehouden. De trainingen starten vanaf de parkeerplaats bij manege Ten Eijsden.
Op woensdag en vrijdag begint de training om 19:00 uur, op zondag start de training om 09:45 uur. Omdat het in de wintertijd om 19:00 al donker is, starten de trainingen van woensdag en vrijdag na ingang van de wintertijd bij Fitcentre Workout, Parallelweg 56 in Geleen. Als eind maart de zomertijd is ingegaan keren we weer terug naar de manege ten Eijsden. De trainingen op zondag starten het hele jaar door vanaf de manege.

 

Op 1e Kerstdag, 1e Paasdag en 1e Pinksterdag zijn er geen looptrainingen. In plaats daarvan is er steeds op de tweede feestdag, dus op 2e Kerstdag, 2e Paasdag en 2e Pinksterdag een looptraining om 09:45 uur, vanaf Manege Ten Eijsden. Op deze dagen kan geen gebruik worden gemaakt van de accomodatie bij Fitcentre Workout.

 

Trainers, leiding en lopers zijn altijd gelijkwaardig. Iedereen loopt mee voor eigen risico, trainers noch leiding kunnen verantwoordelijk worden gesteld. Als een loper de training vroegtijdig wil verlaten, heeft hij de plicht dat door te geven aan de groep. Op deze manier hoeft de groep niet onnodig te gaan zoeken naar de “vermiste”.

Tijdens de looptraining moet iedereen zich houden aan de ter plaatse geldende verkeersregels. Als de training na zonsondergang gehouden wordt, heeft iedereen individueel de plicht en de zorg voor het dragen van reflecterende kleding.

 

In principe gaat de training altijd door. Alleen bij dreiging van onweer wordt de training afgelast.