De “A-Ploeg” is een loopgroep die reeds lang geleden is ontstaan uit een toen florerende judoclub. John Fennell was in 1964 de oprichter van deze judoclub “Chian Sport”. Deze naam werd al snel een begrip in Nederland, België en Duitsland.

MathVoor meer duur en kracht (ausdauer) zijn de sporters (judoka’s) ook buiten gaan trainen. Hiervoor was het Limburgse heuvelland uitstekend geschikt. De heuvels en bossen waren in directe omgeving van de dojo op 5 minuten loopafstand. Deze krachttrainingen buiten wierpen al gauw hun vruchten af in de vorm van vele overwinningen door de in den lande inmiddels gevreesde “A-Ploeg” van Chian Sport.

 

De trainers van het eerste uur waren Ton Teelen en John Fennell.

 

Judo heeft in de loop der jaren aan populariteit moeten inboeten. Alleen het lopen en de (kracht)training in de heuvels is blijven bestaan.

De “A-Ploeg” bestaat nog steeds, ten minste de naam. Nog altijd gaan er oud-judoka’s aangevuld met  enthousiaste dames en heren lopers, over de velden en de heuvels van het Limburgse heuvelland.

De training is een mix van duurloop en kracht. Elke heuvel heeft voor de loper aan de top weer zijn eigen meet.

 

carnavalDe vele parcoursen hebben in de loop der jaren een eigen naam gekregen, zoals onder andere de Ho-Tsji-Minh, Hel van Fennell, Danikerbosloop, Tora Bora, de Torenloop, en meer. Dit alles is geïnspireerd door het heuvelland.

 

Van oudsher is er in de “A-Ploeg” een wisselwerking tussen afzien en gezelligheid.