Derde kerstdag wandeling 2022

De laatste derde kerstdag wandeling die we hebben genoten was al weer
een aantal jaren geleden, in 2019 om precies te zijn. Destijds voerde de wandeling in de oostelijke mijnstreek door voor velen onbekend gebied: het dal van de Strijthagerbeek met kasteel Strijthagen, de Cranenwijer, Terwinselen en de Wilhelminaberg werden aangedaan. Na twee  jaren waarin corona spelbreker was konden we weer eens op derde kerstdag met de A ploeg aan de wandel.

Dit jaar was Meerssen ons doel. Maar liefst 24 deelnemers meldden zich bij uitspanning de Nachtegaal, start- en eindpunt van onze wandeling. Door het natuurgebied “De Dellen” liepen we omhoog naar de voor velen onbekende Curfsgroeve.

Deze bijna 40 hectaren grote groeve stamt uit de dertiger jaren. In verschillende fasen is hier mergel gewonnen. Na de beëindiging van de mergelwinning in 2009 heeft de groeve een natuurbestemming gekregen.

Na een afdaling over een stalen trap die vooral voor de hond van Marlies een probleem vormde, bereikten we het Geuldal. Via een aantal leuke paden door het Meerssenerbroek kwamen we weer bij uitspanning de Nachtegaal waar het altijd aangenaam toeven is en ruimschoots van de gelegenheid gebruik werd gemaakt om de inwendige mens te versterken.

Dat we niet helemaal van corona verlost zijn bleek achteraf. Ten minste 2 deelnemers bleken besmet te zijn.